Kenko

Vanaf het moment dat een baby ter wereld komt zijn moeder en baby intuïtief op elkaar afgestemd. Een baby herkent de geur van de moeder uit duizenden. Dit oergevoel en deze verbinding is door het verzorgingsmerk Kenkô vertaald naar een natuurlijke verzorgingslijn voor moeder en baby met een heel bijzonder DNA. De formulering en geurtonen zijn nauw met elkaar verbonden en koesteren de sterke band tussen moeder en kind.

Gemaakt door moeders, met moeders, voor moeders en hun kindjes. Met de Kenkô producten staan kwaliteit, veiligheid en een unieke geurbeleving centraal. Een geur die ervoor zorgt dat de herinneringen aan deze mooie periode in ons leven voor altijd worden verankerd. Wij vinden dat die herinneringen voor alle vrouwen dezelfde betekenis moeten hebben. Dat zetten wij en alle Kenkô moeders kracht bij door een maandelijkse donatie aan stichting Mommaluv. Kenkô gebruik je samen met je kindje(s), vanaf de zwangerschap, en groeit met mama en kind mee. De producten zijn los verpakt, maar de bedrukking op de dozen loopt naadloos in elkaar over. De wikkel om de producten heen maakt ze samen één, net zoals een moeder en haar kind.

De verzorgingslijn van Kenkô bestaat uit twee geuren (die we nooit in woorden kunnen beschrijven en je zelf moet ervaren) die nauw met elkaar verbonden zijn en een helder waarneembare geurrelatie met elkaar hebben. Eén geur voor de moederproducten en één geur voor de babyproducten. De geuren zijn warm, heel zacht en subtiel en ondersteunen de delicate band tussen moeder en baby. De gebruikte geurnoten zijn geselecteerd op de gevoelswaarden, associaties en sfeer die ze oproepen, maar ook het effect die ze hebben op lichaam en geest. Zo is er bijvoorbeeld voor vanille gekozen omdat deze geborgenheid en huiselijkheid oproept. Sandelhout is niet alleen gekozen om haar warme omhullende geur, ontspannende en verzorgende kwaliteiten, maar ook vanwege haar belangrijke rol bij spirituele tradities.

De producten bevatten natuurlijke ingrediënten die bekend staan om hun heilzame effecten, zoals abrikozenpitolie, avocado-olie en jojoba olie. Alle producten worden gemaakt in Nederland en verpakt in flesjes van 100% gerecycled plastic. Het overige verpakkingsmateriaal is gemaakt van landbouwafval: bladeren en stengels die overblijven van de oogst worden bewerkt tot grondstof voor papier en karton.

De Kenkô essentials voor de zwangerschap en het eerste jaar met je kindje:

Apricot, Jojoba en Avocado Calming body oil. Een verzorgende goed intrekkende lichaamsolie gemaakt met mooie fruitoliën en natuurlijke oliën uit vruchten en zaden. De zachte en kalmerende ingrediënten voeden en kalmeren tijdens de zwangerschap en de periode erna. Het verzorgt de tere huid van de baby, zonder deze vettig te laten.

Apricot en Oat Nurturing cream wash. Een romige crème wasgel verrijkt met abrikozenpitolie en havermout om de delicate en drogere huid van moeder en kind mild en zacht te reinigen en tegelijkertijd ook te verzorgen.

Jojoba en Apricot Soothing bath oil. Een heerlijke badolie voor moeder en baby om samen tot rust te komen. Gemaakt met natuurlijke oliën zoals jojoba en abrikozenpit die de (droge) huid verzachten en hydrateren.

Hugs body, home & linen spray in samenwerking met Mama’en geschreven door Nina Pierson. Het moederschap vertaald in een zachte geurspray die vanaf de zwangerschap te gebruiken is op het lichaam, in huis, in de bevallingsruimte of tijdens intieme momenten met de baby.