Over ons

‘Femme ’t Gooi is méér dan een verloskundigenpraktijk. We zijn een vrouwengezondheidscentrum waar iedereen terecht kan, wat je vraag ook is.’

Femme ’t Gooi

Onze visie op verloskunde

In augustus 2023 is Femme uitgebreid met de locatie Femme-‘t Gooi in Naarden. De wens van Femme? Toekomstige ouders méér kunnen bieden met meer kans op betere neonatale uitkomsten.
Sinds 2014 deed Femme dit al op locatie Femme Amsterdam en door de vele vraag aan hen voor hun soort zorg in de regio ‘t Gooi werd het tijd om deze vorm van zorg aan meer vrouwen en hun partners in deze regio aan te gaan bieden.

Goede zorg, die aansluit op jouw persoonlijke behoeftes. De standaard basis verloskundige zorg is in veel gevallen marginaal voor een gebeurtenis, die elke keer weer, zo groot en belangrijk is. Elke zwangerschap is anders en alertheid op onder andere de groei van een kindje blijft elke zwangerschap weer van groot belang. Daarom hebben we drie unieke pakketten ontwikkeld die aansluiten op onze missie: de kinderen in goede gezondheid op de wereld helpen krijgen en jullie als toekomstige ouders zo goed en fijn mogelijk begeleiden hierin. Zowel voor, tijdens en ná de zwangerschap.

De laatste jaren is ook steeds duidelijker geworden dat gezond zwanger worden een positief effect heeft op de zwangerschapsuitkomsten dus daar zet Femme zich ook voor in door het aanbieden van kinderwens consulten en het aanbieden van gynaecologische baarmoeder echo’s.

Waar we uniek in zijn

Onze innovatieve aanpak onderscheidt ons van anderen. Zo bieden we je standaard extra echo’s aan om de ontwikkeling van je kind goed in de gaten te houden. We werken samen met o.a. een acupuncturist, bekkenbodemfysiotherapeut, masseuse, psycholoog en een voedingsdeskundige. Ook zijn er meerdere voorlichtingsavonden over bevalling, borstvoeding, voeding en babygedrag.

Bij ons kies je voor de beste zorg onder één dak, merendeels vergoed door het basispakket van je zorgverzekering. Wij geloven dat zwangere vrouwen meer tijd en aandacht verdienen. Het is bewezen dat je door meer oprechte aandacht beter bevalt en er ook positiever op terug kijkt. Dat geeft een krachtige start als nieuwe ouders.

Naast deze vorm van verloskundige zorg kies je bij ons, buiten je zorgverzekering om, voor een van onze extra pakketten waarbij je allerlei extra’s krijgt tijdens je zwangerschap zoals:

  • Meer echo’s dan de standaard 3 echo’s (10, 13 en 20 weken) die worden vergoed door je zorgverzekering. Door ook na 20 meerdere echo’s te blijven doen houden we de ontwikkeling en groei van je kindje goed in de gaten. Naast de medische aspecten is dit tevens een heerlijk momentje om even een kijkje in je buik te nemen, voor zowel jou als je eventuele partner en familie. Voor je naasten is het ook ontzettend fijn om zo betrokken de ontwikkeling van je kindje zo mee te kunnen maken. Alle beelden -foto en video- krijg je ook direct in prachtige kwaliteit op je telefoon en je krijgt geprinte fotootjes mee.
  • Ook bereiden we jullie goed voor op wat komen gaat, door middel van voorlichtingen over voeding in de zwangerschap, over de bevalling en over de periode erna; borstvoeding en babygedrag.
  • Ook kun je zowel binnen als buiten je gekozen pakket gebruik maken van acupunctuur, coaching, voedingsadvies, massages en fysiotherapie in onze praktijk.
  • Omdat femme niet ophoudt na 9 maanden bieden we voorlichting over het 4e trimester en de periode met baby door een kinder/slaap coach.
  • Ook kun je bij ons terecht voor anticonceptiezorg. Wil je een spiraaltje na je bevalling, of juist je spiraal laten verwijderen omdat je wenst zwanger te worden dan kun je ook bij ons terecht. We kunnen ook met een echo controleren of de spiraal op de goede plek zit.

Bij Femme ’t Gooi staan we 24/7 voor je klaar! Geen vraag is ons te gek, we denken graag met je mee omtrent je wensen in je zwangerschap tijdens je bevalling en in je kraambed en begeleiden jullie hierin graag.

Ben je momenteel onder zorg van een andere verloskundige praktijk maar voel je je niet op je plek en denk je eraan om over te stappen? Dan staan wij natuurlijk ook voor je klaar met een vrijblijvende kennismaking.

Moderne apparatuur

In onze praktijk maken we gebruik van de meest geavanceerde echoapparaten: de Voluson S8 Touch. Dit apparaat maakt prachtige beelden, al vanaf 6 weken zwangerschap owel in 2D als in 3D/4D, met speciale live functies. Op deze manier kunnen we je super realistische én bewegende beelden van jullie kindje laten zien, al heel vroeg in de zwangerschap.

Samenwerkingen

Femme werkt samen met het Ter Gooi ziekenhuis locatie Hilversum en alle ziekenhuizen in Amsterdam en omstreken. We kunnen op de praktijk in Naarden bloedprikken en we werken samen met laboratoria in ’t Gooi en in Amsterdam. Daarnaast hebben we zo nodig contact met je huisarts en andere medische hulpverleners, zoals bijvoorbeeld een fysiotherapeut en de kraamzorg. Indien na een echo verder onderzoek nodig is in een derdelijns centrum dan zullen we je verwijzen naar het UMC, lokatie AMC of een ander academisch ziekenhuis als je dat wenst. We zijn tevens aangesloten bij de Stichting Prenatale Screening Noord Holland om de kwaliteit van onze medische echo’s te waarborgen.