Jolanta Skiba

Jolanta gebruikt acupunctuur bij zwangerschapsaandoeningen, klachten na de zwangerschap en vruchtbaarheidsproblemen.

Jolanta Skiba-Stouten is gediplomeerd acupuncturiste. Haar liefde voor natuurlijke geneeswijzen ontstond al in haar jeugd toen ze met haar oma geneeskrachtige kruiden verzamelde. Toen ze zag hoe goed deze konden helpen bij allerlei ernstige gezondheidsproblemen, begon ze zich te verdiepen in natuurlijke therapieën. 

In 2008 reisde ze naar Thailand om Thaise massage te studeren. Hiermee zette ze haar eerste schreden op het pad van natuurlijke geneeswijzen. In 2011 volgde ze lessen aan de opleiding Traditional Chinese Medicine (TCM) onder Matthias Hunecke (Avicenna Institute, Poland/France). In 2017 studeerde ze af aan de Shenzhou Open University of Traditional Chinese Medicine (Amsterdam), waarna ze haar eigen acupunctuurpraktijk is begonnen. Na jaren van intensieve studie op het gebied van acupunctuur, besloot ze om zich te verdiepen in de Westerse geneeskunde om beter inzicht te krijgen in de gezondheid van mensen, nu vanuit het perspectief van de Westerse geneeskunde. Hiertoe behaalde ze in 2018 haar diploma in Foundation of Western Medicine aan de Shenzhou Open University. De kennis van zowel TCM als van de Westerse geneeskunst stelt haar nog beter in staat haar cliënten te kunnen helpen.

Naast de interesse in natuurlijke geneeswijzen, heeft ze altijd een passie gehad voor gynaecologie en verloskunde. Opgegroeid temidden van kruiden en natuurlijke geneeswijzen, heeft ze vele mooie bevalverhalen gehoord van haar overgrootmoeder, een vroedvrouw in een klein bergdorp in Polen. De natuurlijke vervolgstap was dan ook om zich verder te ontwikkelen op het gebied van de gynaecologie.

Tijdens haar TCM studie heeft ze zich verdiept in zwangerschaps- en vruchtbaarheidsbehandelingen en nam deel aan vele seminars op het gebied van gynaecologie. Haar afstudeeropdracht ging over het gebruik van acupunctuur bij vrouwelijke vruchtbaarheidsproblematiek. 

Ze werkt sinds 2020 bij Femme en heeft zich gespecialiseerd in gynaecologie. Ze gebruikt acupunctuur bij zwangerschapsaandoeningen, klachten na de zwangerschap en vruchtbaarheidsproblemen. Acupunctuur kan ook goed ingezet worden ter voorbereiding op de bevalling. Deze behandeling start vanaf week 35/36. 
Als u meer wilt weten over het toepassen van acupunctuur tijdens de zwangerschap, klik dan op de volgende link:

Voor meer informatie kunt u ook op haar website terecht: www.jolantaskiba.nl
Om een afspraak te maken, kunt u bellen of een bericht sturen naar 06-85564967 of een email sturen naar info@jolantaskiba.nl
Jolanta is lid van ZHONG, ofwel de Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde (NVTCG). Om te weten of acupunctuur ook vergoed wordt door jouw zorgverzekeraar, kun je dit hier op de website van Zhong controleren .

Terug naar ons team